Gepost op

Mijn ex heeft een ander. Is het nu te laat voor mij?

Kort maar krachtig: Nee, het is niet te laat.

Ik zal het uitleggen.

Het doet pijn als je ziet dat je ex een nieuwe relatie heeft. Vooral omdat ze zo gelukkig samen lijken.

Maar schijn kan bedriegen. Uiteindelijk weet je niet hoe goed het gaat in de nieuwe relatie van je ex. Als een stel pas samen is, gaat alles normaal vrij goed. Dit komt vooral omdat het nog allemaal nieuw is. Beiden doen hun uiterste best om hun beste beentje voor te zetten en hun slechte kanten verborgen te houden. Hier kom ik zo meteen op terug.

Maar als het nieuwtje ervanaf is, onstaat een reëler beeld. Misschien is de chemie wel niet meer zo goed als in het begin. Misschien heeft de nieuwe partner wel overtuigingen of gedragingen die je ex tegenstaan.

Waar het om gaat, is dat de nieuwe relatie van je ex misschien helemaal niet zo goed is als deze lijkt van de buitenkant. Zelfs als alles goed gaat, heeft je ex misschien wel het gevoel dat de nieuwe partner geen “huwelijksmateriaal” is en misschien zelfs geen “relatiemateriaal”.

Wat kun je nu doen? Je kunt gelukkig heel veel doen.

Een aantal alinea’s geleden had ik het erover dat de nieuwe partner van je ex zijn of haar beste beentje voorzet en slechte eigenschappen probeert te verbergen. Jij moet precies hetzelfde doen, maar dan op een oprechtere manier. In plaats van je slechte eigenschappen te verbergen, ga je eraan werken. Ook ga je je goede eigenschappen nog verder verbeteren. Zo kom je veel echter over. Bovendien is het erg aantrekkelijk dat je aan jezelf aan het werken bent.

Als je je ex tegenkomt, laat dan al je goede eigenschappen zien, vooral de eigenschappen waardoor je ex ooit verliefd op je werd. Als je ex verliefd op je werd vanwege je gevoel voor humor, vertel dan een grappig verhaal, vooral als het ervoor zorgt dat je ex weer terug gaat denken aan al het plezier dat jullie samen hebben gehad. Dit is maar een voorbeeld, maar je begrijpt wat ik bedoel. Zorg ervoor dat je je van je beste kant laat zien als jullie samen zijn.

“Ja, dit is allemaal heel leuk, Annemarie, maar hoe zit dat dan met de nieuwe liefde van mijn ex?”

Welnu, als je ex misschien twijfels heeft over deze nieuwe relatie, dan kun je alles misschien wat sneller laten gaan als je laat zien wat voor geweldig iemand jij bent.

Het gaat hier om tegenstellingen. Misschien krijgt je ex iets niet in de nieuwe relatie, wat je ex wel van jou kreeg. Wat jouw grote voordeel is, is dat jouw ex al eerder verliefd op jou is geworden. En in de nieuwe relatie ontbreekt er misschien van alles wat je ex zo leuk vond aan jou. Dus als je je ex ziet, dan is het jouw taak om je van je beste kant te laten zien. Door jouw gedrag laat je je ex terugdenken aan alles wat hij of zij zo leuk vond aan jou.

Je ex heeft misschien al met de gedachte gespeeld om een einde te maken aan de nieuwe relatie en jouw gedrag kan misschien net dat laatste zetje geven. Of misschien dacht je ex er wel helemaal niet aan om de nieuwe relatie te verbreken. Maar wat jij allemaal doet, kan  jouw ex wel weer laten terugdenken aan de goede tijden samen en aan de redenen waarom je ex ooit verliefd op je werd, waardoor hij of zij dingen helderder begint te zien.

Dit kan er absoluut voor zorgen dat je ex bij je terugkomt. Het heeft bij mij gewerkt en ik heb het ook bij vele anderen zien werken.

Als je je ex ziet, heb je misschien de behoefte om over jullie onenigheden te praten. Je wilt je ex misschien vragen waarom hij of zij het heeft uitgemaakt, of waarom je ex iets met een ander heeft. Denk daar nu niet aan. Niets van dit alles zal jouw ex bij jou terugbrengen.

In plaats daarvan gedraag je leuk en gezellig, gewoon zoals de fantastische persoon die jij bent. Als je iets opsteekt van dit artikel, onthoud dan dat je je beste beentje voorzet als je je geliefde tegen het lijf loopt.

Succes!
Annemarie Alberts
Auteur Ex Terug Strategie

Vermijd de FATALE FOUTEN na een relatiebreuk!

Meld je daarom nu vrijblijvend aan voor deze GRATIS 4-delige minicursus (waarde €49,95):

“Fatale Fouten bij een Relatiebreuk.”

Ik heb net zo'n hekel aan spam als jij, dus ik zal jouw e-mailadres niet misbruiken.

Wil je zeker weten dat je alle mails ontvangt? Gebruik dan geen e-mailadres van hotmail, live, outlook of msn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *