Gepost op

Mijn partner wil scheiden maar ik niet

Je dacht waarschijnlijk dat alles goed ging in jullie huwelijk. Natuurlijk liep het niet altijd even lekker, maar geen enkel huwelijk is alleen maar rozengeur en maneschijn, toch? Plotseling zei je partner dat hij of zij wil scheiden. Je wereld stortte in en je zocht naar iets dat lijkt op “mijn partner wil scheiden, maar ik niet”.

Als twee mensen trouwen, doen ze dat omdat ze de rest van hun leven samen willen zijn. Ze beloven elkaar trouw in goede tijden en slechte tijden, in armoe en rijkdom. Helaas werkt het niet altijd zo. Ongeveer een derde van de huwelijken loopt uit op een scheiding. Denk aan de laatste drie bruiloften waar je aanwezig was. Statistisch gezien mislukt er dus een van die drie.

Als alles goed gaat, is het natuurlijk gemakkelijk en fijn om samen te blijven. Als het niet zo goed gaat, wordt het een ander verhaal. Veel mensen willen dan scheiden omdat dat dat het gemakkelijkste lijkt om te doen.

Je man of je vrouw wil op dit moment scheiden en jij wilt dat niet. Gelukkig hoeft je huwelijk niet in een scheiding te eindigen. Met een klein beetje moeite kun je je huwelijk redden.

Op dit moment zoek je nog naar een oplossing voor het probleem dat je partner wil scheiden en jij niet.

In dit artikel krijg je drie eenvoudige stappen waarmee je je huwelijk weer zo gelukkig kunt maken als het ooit was.

Een gedetailleerdere stap-voor-stap-blauwdruk vind je in de Ex Terug Strategie.

Stap 1: Besluit dat je niet wilt scheiden, ook al wil je partner wel scheiden

Dit lijkt misschien gemakkelijk, maar dat is het niet. Het is zelfs misschien wel de moeilijkste van de drie. Je kunt natuurlijk gemakkelijk zeggen dat je je huwelijk wilt redden. Dat is net zo makkelijk als zeggen dat je wilt afvallen. We weten allemaal dat dat dan niet per se gaat gebeuren.

Als je besluit dat je niet wilt scheiden, dan moet doel nummer een in je leven worden dat je je huwelijk gaat redden. Er is geen ander doel in je leven dan je scheiding stoppen en je huwelijk redden.

Wat betekent dat?
Als nodig is dat je ontslag neemt, dan neem je ontslag. Als je niet bereid bent om dat te doen, dan is je baan belangrijker dan je huwelijk.

Als het nodig is dat je niet afspreekt met je vrienden of vriendinnen, dan spreek je ook niet met ze af. Als je daartoe niet bereid bent, dan zijn je vrienden of vriendinnen belangrijker dan je huwelijk.

Bij alles wat je doet, zou je jezelf af moeten vragen of het je gaat helpen om je scheiding te stoppen en je huwelijk te redden. Het antwoord moet elke keer ja zijn.

Stap 2: Kom erachter wat er fout zit, als je partner wil scheiden en jij niet

Ook dit lijkt weer gemakkelijker dan het is. De meeste ruzies gaan niet over wat het echte probleem is. Wat het echte onderliggende probleem is, is wel precies datgene waar je achter moet komen.

Ga rustig met je partner zitten, geef toe dat het allemaal niet gaat zoals het zou moeten gaan en wees allebei open en eerlijk over hoe jullie je voelen in deze relatie.

De beste manier om dit gesprek te starten, is door te vragen “Hoe kan ik jou gelukkiger maken?” Een man zal waarschijnlijk als eerste iets lichamelijks noemen.

Denk dan niet dat hij een grap maakt of lomp is. Een man heeft namelijk vaak een sterke lichamelijke component nodig in een relatie. Dus onthoud de opmerking en zeg dan:”Oke, en wat nog meer?”

Stap 3: Los het op

Zodra je weet wat het probleem is, dan wordt het veel gemakkelijker om het op te lossen. Bijna elk probleem draagt meteen zijn eigen oplossing aan.

Als het probleem is “We hebben niet genoeg tijd samen”, dan zie je meteen al de oplossing.

Dit geldt ook als het probleem is “Ik heb niet genoeg tijd voor mezelf”. Het is belangrijk om de echte problemen te identificeren en om er dan oprecht iets mee te doen.

Dit zijn 3 stappen als je partner wil scheiden en jij niet. Er zijn nog meer strategie├źn waarmee je je scheiding kunt stoppen en je huwelijk kunt redden. Geef niet op!

Stop je scheiding en red je huwelijk en maak jullie band sterker dan ooit tevoren.

Kijk snel naar Ex Terug Strategie: Win stap voor stap je geliefde terug door Annemarie Alberts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *